TELO si zapomni

Vaje za sproščanje stresa TRE®

Naše telo je narejeno za napor, narejeno pa je tudi, da se napetost sprosti navzven, ko je več ne potrebujemo. Ljudje smo skozi leta razvoja ugasnili naravne načine za sprostitev odvečne napetosti, otroci pa to še vedno znajo, enako živali, ki so naše učiteljice. Po dejavnosti, skrajni opreznosti in budnosti se enostavno otresejo in samoregulirajo ter tekoče prehajajo iz stanja napetosti, boja, tresenja nazaj v sproščeno stanje. Vaje za sproščanje stresa so preproste vaje za otroke, šolarje, nosečnice, zdrave posameznike, bolnike ali zaposlene v posebnih poklicih kot so vojaki, reševalci, višinski delavci, športniki. Namenjene so načinu za samopomoč. Ko se jih naučite in nekajkrat preizkusite ob vodenju izkušenega praktika, jih lahko izvajate sami.

Individualno učenje: dve srečanji po dve uri – po dogovoru

Skupina: tri srečanja po dve uri

 

Bownova terapija

Posameznikom, ki so občutljivi na močan dotik in druge dražljaje, bo mogoče ustrezala nežna terapija z dotikom. Na predelih telesa, kjer potujejo mišice in vezi, zabrenkamo kot na struno in dražljaj se prenese po okolici. Včasih postane predel topel, zamravljinči ali pa je le občutje prijetnega dotika, ki pomaga k boljši prekrvljenosti, pretakanju tekočin v in iz predela, večji sprostitvi, odpravljanju nelagodja in bolečin, k doseganju spečnosti. Bownova terapija pomaga dojenčkom, otrokom, nosečnicam, parom, ki bi želeli zanositi in bolnikom, ki so še v času zdravljenja ali okrevanju. Učinkovito rešuje stanja ob poškodbah že na igrišču ali čim prej po dogodku. Skupine potez, izvedene na določenem predelu, se povezujejo ciljno – za predel vratu, prsnega koša, prsi, sečnega mehurja, ali pa jih uporabimo splošno – za blagodejno sprostitev po napornem šolskem urniku, delovniku, treningu ali izčrpavajočem zdravljenju in posegih.

 

 

 

 

Sproščanje brazgotinastega tkiva MSTR®

Zemljevidi na naših telesih rišejo brazgotine, na katere smo ponosni ali pa jih raje skrivamo. Z brazgotinami se pogovarjamo, ko se jih dotikamo, jih umivamo ali pa jih raje ne vidimo. Za vsako brazgotino je zgodba, porod, skok, spomin in naše doživetje ter občutenje. Brazgotine imajo svoje barve, oblike, čvrstost in obnašanje, ko v mrazu postanejo drugačne kot na toplem. Lahko ovirajo pretok tekočine v predel za seboj, lahko poženejo dodatno čvrsto tkivo in nas vežejo ali celo povzročajo bolečine, ki jih ne pripišemo njim, ampak naporu ali napačnemu gibu. Način sproščanja brazgotinastega tkiva pomaga omehčati in napraviti tkiva bolj pretočna z dotikom, ki je blag in podoben tistemu, ko si z dlanjo pomanete veko. Včasih s sprostitvijo tkiva, sprostimo tudi slap občutij, solz, ki so se nabirale več let po dogodku, ko smo vrisali “črtico” v naš telesni zemljevid.

Terapija poteka vsaj šest tednov po nastali brazgotini na zaceljeno tkivo, 60 min ali manj, neposredno na kožo, v enem ali več srečanjih.

Zdravje – bolezen – celjenje

Domov